Over Myrthe Frederix

Al van jongs af aan was ik altijd bezig met mensen en wat ze drijft in hun gedrag. Aan de UvA heb ik de master psychologie (richting training & development) afgerond. Hier ben ik opgeleid tot psycholoog en trainer in persoonlijke effectiviteit en gedragsverandering. De jaren daarna heb ik bij verschillende bedrijven gewerkt als coach en trainer. Omdat het geven van persoonlijke begeleiding me veel voldoening gaf ben ik me verder gaan specialiseren in het coachvak. Door de jaren heen heb ik verschillende professionele coachopleidingen gevolgd:

  • Coach Intensive & Expert (NONONS)

  • Train the trainer' teamcoaching (NONONS)

  • Coachingstechnieken (ICM)

  • Basis & Vervolg opleiding ACT (SeeTrue/gijs jansen))

  • Mindfulness @the Workplace train the trainer (Oxford University)

  • Opleiding tot categorie 1 Mindfulnesstrainer (VMBN gecertificeerd)

  • Train de trainer 'Voluit leven'(Ernst Bohlmeyer)

Myrthe Frederix
ACT now coaching

Myrthe Frederix - Psycholoog, coach & trainer

De ervaring en kennis die ik in mijn werk en opleidingen heb opgedaan zet ik nu in om mensen te begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling.

Naast psychologie heb ik een achtergrond in kunstgeschiedenis en een grote liefde voor creativiteit, verhalen en de natuur. Inmiddels betrek ik al deze elementen in mijn coaching. Door creatieve, speelse werkvormen in te zetten. En door de rode draad in jouw levensverhaal te onderzoeken. Je leven is een continu creatieproces. Jouw intentie en de bril die je opzet bepalen hoe dit proces eruitziet; en of je verhaal een drama, komedie of roman is.

Verder ben ik van huis uit opgegroeid met meditatie, we gingen vaak naar India om hier retraites te doen met het hele gezin. Ik weet nog goed dat mensen meditatie destijds vreemd en onbekend vonden. Tegenwoordig is de tijdsgeest heel erg veranderd. Meditatie heeft een weg gewonden in de westerse wereld via mindfulness en je hoort de term inmiddels overal. Ik zie dat als kans om mensen mee te nemen in de voordelen van meditatiebeoefening, zonder dat hier religie of zweverigheid bij komt kijken.

Voor mij persoonlijk is mindfulness een mooie toevoeging op mijn achtergrond als psycholoog en ik zie ACT als effectieve combinatie van meer aandacht en mildheid voor jezelf en voluit leven door in actie te komen vanuit je waarden.

Opdrachtgevers & partners

logo's
Scroll naar boven