Mindfulnesstraining

Mindfulness staat heel simpel gezegd voor het trainen van je aandacht. Als mens zijn we continu druk met van alles. We zitten vaak met ons hoofd in de wolken. Fantaseren of piekeren over de toekomst en denken aan hoe dingen in het verleden zijn gegaan. We kunnen als geen ander allerlei scenario's in ons hoofd doorlopen. Bovendien zijn vaak we bezig met wat we wel en juist niet willen en zijn we hard aan het werk om het een na te streven en het ander te vermijden. Dat kost energie. En het maakt dat we veel missen van wat er op dit moment aanwezig is; hoe we ons echt voelen en wat er om ons heen gebeurt. Hoe fijn zijn niet die momenten dat je even helemaal in iets op kan gaan. Zoals kijken naar een zonsondergang of luisteren naar muziek? De stroom commentaar vanuit ons hoofd staat dan tijdelijk 'on hold'.

Mindfulness helpt je om over te stappen van de automatische piloot naar de 'zijnstand'. Dit is een vaardigheid die je kunt oefenen. Net als dat je gaat sporten en je spieren traint, kan je geest ook leren tot rust te komen. Om niet meteen overal op te reageren. Om vastgeroeste patronen te ontdekken en meer keuzevrijheid terug te krijgen. Om gedachten te zien als mentale gebeurtenissen die komen en gaan in plaats van feiten waar je van alles mee moet doen. Het resultaat? Je wordt kalmer, komt positiever in het leven te staan en leert vanuit nieuwsgierigheid en mildheid naar situaties te kijken. Ook dingen die je liever zou willen vermijden.

Mindfulness is geschikt voor iedereen, of je nu last hebt van stress en onrust of gewoon meer balans en focus wil in je leven. Uit talloze onderzoeken blijken de positieve effecten van mindfulnessbeoefening.

personal coaching-1

Carolien

"Ik heb de individuele training bij Myrthe in haar praktijk in Amsterdam-Noord afgerond. Mindfulness heeft me gegeven wat ik nodig had tijdens mijn burnout. Meer uit mijn hoofd en meer in mijn lijf. Myrthe is een hele fijne begeleider die de meditaties op een hele prettige manier begeleid en ook de theorie op een heldere manier uitlegt waardoor het beter beklijft. Kortom, ik vond het een hele prettige ervaring waarvan ik hoop dat ik er nog veel aan zal hebben."

mindfulness
Wat houdt het in?

De gehele training bestaat uit acht bijeenkomsten van 2 uur. Tussen de bijeenkomsten door oefen je aan de hand van audiomateriaal thuis met begeleide meditaties. Daarnaast krijg je een werkboek mee waarmee je je verder verdiept en aan de slag gaat.

De training kan zowel gevolgd worden in een groep als op individuele basis. In groepsverband is het prettig dat je ook leert van en deelt met anderen. Op individuele basis kan het programma meer toegespitst worden op jouw eigen doelen en wensen.

In beide gevallen hebben we een telefonisch intakegesprek om kennis te maken en je doelen te bespreken.

Investering
395 euro exclusief BTW (voor particulieren)

NB: omdat ik 'Categorie 1' trainer ben (geregistreerd bij de VMBN) zijn er goede vergoedingsmogelijkheden. Check je zorgverzekeraar hiervoor.

Scroll naar boven